Despre ANAT

Misiunea noastră

ANAT – Uniunea de persoane juridice “Asociația Națională a Agenților Economici de Turism din Moldova” – înființată la 25 aprilie 2002, de către agenți economici din Republica Moldova care activează în domeniul turismului, în baza principiilor libertății de asociere, legalității, imparțialității, egalității, libertății de exprimare, accesului la informație, democrației și ale statului de drept, parteneriatului, competiției deschise și respectarea normelor etice ale sectorului necomercial, este principalul vector de promovare și de reprezentare a destinațiilor, obiectivelor, rutelor, infrastructurii, serviciilor, tradițiilor și produselor turistice din Moldova.

ANAT își desfășoară activitatea pe întreg teritoriul Republicii Moldova și este reprezentativă la nivel național și internațional.
Scopurile de bază ale ANAT constau în:

 • promovarea unei imagini favorabile a turismului din Moldova la nivel național și internațional prin reprezentarea, susținerea și apărarea intereselor membrilor săi, mici și mari întreprinzători din turism, și prin dezvoltarea de strategii pentru atragere de noi turiști pe teritoriul țării noastre
 • dezvoltarea turismului în general în Republica Moldova, inclusiv a turismului emițător și receptor
 • contribuirea la perfecționarea cadrului legal ce reglementează turismul și activitățile legate de turism
 • contribuirea la legalizarea, organizarea și sistematizarea pieței turistice din țară
 • contribuirea la formarea unui cadru juridic, financiar și economic optim pentru dezvoltarea afacerilor în domeniul turismului din țară
 • crearea și menținerea unei platforme de interese comune ale membrilor Uniunii, perfectarea actelor și efectuarea acțiunilor necesare protejării și realizării intereselor membrilor Uniunii
 • crearea și menținerea unei platforme de comunicare, interacțiune și colaborare dintre persoanele fizice și juridice din țară implicate în domeniul turismului și domeniile conexe turismului cu societatea, organizațiile necomerciale, organele de stat, organizațiile internaționale de profil și persoanele fizice și juridice din alte state implicate în domeniul turismului și domeniile conexe turismului
 • inițierea și participarea la parteneriate publice-private și la alte forme de colaborare cu organele de stat din țară și de peste hotare și cu organizațiile internaționale de profil

Statutul Asociației ANAT

  Stimati Сolegi,

  Uniunea de persoane Juridice ”Asociația Națională a Agenților Economici de Turism din Moldova” (Uniunea ANAT) va saluta pe pagina oficiala a Uniunii ANAT!

  Suntem o Uniune fondata din anul 2002, non-profit, neguvernamentală, ce reunește persoane juridice din domeniul turistic.

  Pe parcursul activitatii sale, Uniunea ANAT, sustine deszvoltarea industriei turismului din Moldova! Avem o istorie de succes datorita Membrilor, Partenerilor, Observatorilor nostrii, cu care colaboram pentru imbunatatirea sectorului turistic!

  Scopurile Uniunii ANAT, consta in consolidarea jucatorilor din domeniul turistic pe o platforma deschisa si de a apara interesele Membrilor, Partenerilor si a Observatorilor sai. Uniunea ANAT participa activ la constituirea si optimizarea unui cadru legislativ eficient orientat către impulsionarea mediului de afaceri din sector.

  Dezvoltarea infrastructurii turistice in R. Moldova, dezvoltarea turismului receptor si a celui emitator sunt cateva dintre obiectivele princilpale ale Uniunii ANAT.

  Uniunea ANAT este cea mai cunoscuta Asociatie din domeniul turistic pe teritoriul R. Moldova a carei numar de Membrii,Parteneri si Observatori este in crestere de la an la an.

  Asociația încurajeaza antreprenorii sa faca parte din Uniune!

  Vino in echipa ANAT, devino Membru activ, Partener sau Observator si impreuna vom forma o echipa mai profesionista si mai de succes!

  Va asteptam cu drag!

  Anna Colta

  Presedinte a Uniunii ANAT